Barbee

Az ózdi születésű Barbee egészen pici kora óta énekel és tehetségére már az általános iskolában felfigyeltek tanárai. Több iskolai zenés színdarabban kapott főszerepet, emellett 9 éves kora óta folyamatosan részt vett különböző énekversenyeken, melyeken mindig kiváló eredményeket ért el. Általános és középiskola évei alatt többször kapott főszerepet musicalekben és különöző színdarabokban. A visszajelzések alapján határozta el, hogy szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel így az elkövetkezendő hónapok rengeteg gyakorlással teltek. Így ment ez egészen addig a pillanatig, amikor 2008 tavaszán jelenlegi producere Bognár Tibor felfedezte egy videómegosztó oldalon. Barbee ugyanis felvételeket készített arról, ahogyan énekel, és ezeket feltöltötte különböző oldalakra abban a reményben, hogy valaki esetleg tényleg rátalál és felfedezi őt. Rendkívüli akaraterejének, hitének és persze a szerencsének köszönhetően ez az álom valóra vált és azóta az elválaszthatatlan páros teljes erőbedobással dolgozik a minél nagyobb siker elérésének érdekében.

Barbee bemutatkozó dalát, zenei producere Rakonczai Viktor a szöveget pedig Major Eszter írta Ébressz fel címmel.A dal két nyelven, magyar és angol változatban készült el, mert videó Lengyelországban is bemutatásra kerül. A dalhoz készült klipet Indián rendezte, akinek munkáit a közönség már jól ismerheti. Az Ébressz fel című klip hangulata egy igazi tini horror filmbe, csöppenti a nézőt, 2008 egyik leglátványosabb hazai videójaként tartják számon. Az Ébressz fel remekül debütált hiszen a Viva Chart első helyén is szerepelt.

A tinisztár 2008 őszétől egy francia számítógépes divattervező játék reklám arca lett, amit ő maga szinkronizált magyar nyelvre. A játék Divatsuli címmel jelenik meg szeptember közepén. A játékhoz kapcsolódó sajtófotókat Kasza Tibor készítette. www.kaszatibor.hu

2008 őszén a Broadway Fashion ruhák népszerüsítésére Barbeet választották a cég arcaként.

2008 telén megjelenik Hógömb címmel második videoklipje.
2009 januárjában Ámor nyila címmel leforgatta harmadik klipjét ami meghozta Barbee számára az igazi áttörést. A videó hatalmas siker lett a tinédzser közönség köreiben alig 1 év alatt közel 1 millió alaklommal nézétk meg a legnagyobb videómegosztó oldalon.

2009 áprilisában megkapta élete első nominálását a Viva Comet díjra az "év új előadója" kategoriában. Ebben a hónapban pedig elkészült Szívtörő címmel negyedik videója. A dal felülmúlta az Ámor nyila sikerét. A Szívtörő című dal Barbee védjegyévé vált a tinédzser közönség egyik legnagyobb kedvencévé nőtte ki magát. A Szívtörő igazi sikerét mi sem bizonyítja jobban,hogy remix klip is készült belöle így ezáltal közel fél évig szerepelhetett a Viva Chart listáján.

2009 június 4-én a Viva Comet díjkiosztó napján megjelenik első nagylemeze Popsztár címmel.

2009 májusában jelölést kapott a Bravo Otto díjra az „év felfedezettje kategoriában.

2009 júliusban felkérést kapott a Herbal Essence-től ,hogy egyik arcaként népszerüsítse a terméket

2009 szeptemberében leforgatta hatodik klipjét Popsztár címmel ami egyben első albuma címadó dala is.

2010-ben Barbee lett a Happy Box ajándékbolt üzletlánc arca. A felkérés nagyon megtisztelő volt a tini énekesnő számára,hogy egy ilyen nagy múltú cég őt választotta a termékek népszerűsítésére.

Az előadó honlapja:
www.barbee.hu

Megjegyzések