Homonnay Zsolt biográfia

Fotó: zene.hu
Kaposváron született, majd a középiskolai tanulmányait Zalaegerszegen végezte. Itt már a gimnázium kórusában is énekelt. Ezekben az időkben alakította meg első rockzenekarát és gitározni tanult. Egyre többször "hárult" rá az éneklés feladata is.Később a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház stúdiója következett, ahol több zenés főszerepet is énekelt.

Miután felvették a Színművészeti Főiskola operett-musical szakára, Bagó Gizella elvállalta énektanítását és elkezdtek egy folyamatosan tartó, rendszeres munkát, amely mind a mai napig tart. A tanárnő a hangképzés mellett a szerepekre való felkészülésben is segíti.

2000-ben a Tavaszi Fesztiválon a szakmai zsűri a "Legjobb Bonviván" címmel díjazta.

Egy több körből álló nemzetközi meghallgatás után meghívást kapott Berlinbe, az amerikai Walt Disney által működtetett musical színházba "A Notre Dame-i toronyőr" két főszerepére. (Quasimodo, Phobeus).

Bár több ajánlatot kapott, mégsem maradt Németországban, "Az operaház fantomja" magyarországi bemutatójára kiírt meghallgatás ugyanis hazajövetelre csábította - a darabban Raoul szerepét bízták rá.

2004-ben a Budapesti Operettszínházban bemutatott "Rómeó és Júlia" siker–musicalban Parist alakítja, míg a "Bál a Savoy-ban" című darabban Arisztid szerepére kapott felkérést.

2005-ben őt választották ki a Szörnyeteg szerepére „A Szépség és Szörnyeteg” című musicalben. Elmondása szerint eddigi szerepei közül ez állt hozzá a legközelebb és szakmailag is ez jelentette a legnagyobb kihívást.

Az Adagio énekegyüttes tagja.
Szerepei:

Padlás - Rádiós
Dorian Gray - Dorian Gray (német nyelvű turné Európában)
Evita - Che Guevara (német nyelvű turné Európában)
Wiener Blut - Bonviván (Koppenhága nemzetközi rádiós gála)
Csárdáskirálynő - Edvin (olasz nyelven Salermoban)
Cirkuszhercegnő - Mister X
Viktória - Koltay (Bonviván)
Leányvásár bonviván
Gül baba - Gábor deák
Helló! Igen?! - Író
West Side Story – Tony
Miss Saigon - Professzor, Thuy
Jézus Krisztus Szupersztár (Címszerep)
Nyomorultak – Enjolras
Szerelem arcai – Alex
Az Operaház fantomja – Raul
Rómeó és Júlia – Paris
A Szépség és a Szörnyeteg – Szörnyeteg
Rudolf – Taaffe
Csókos asszony – Dorozsmay
Párizsi élet – Gardfeu

Megjegyzések